Versailles Chantiers station - hall 1

Customer: "Direction Déléguée des Gares Transiliennes (DDGT)"
Revamp of a 1930 information kiosk.
Arep 2015.

The lobby of the Versailles Chantiers station is currently filled with information displays and other service elements, rendering the hall experience and the wall clock front desk visibility from the entrance doors almost null.
The project for the traveler building renovation will clarify the hall readability by removing all current elements. The goal of the front desk renovation project is to increase front desk function visibility, while respecting the now classified wall clock historic architectural features.
From drawing to Public Market Quote, I sketched the historic train station information booth. For this renovation work, the idea was to recover the original 1930s bubble drawing by incorporating all contemporary operating constraints.

  • plan-general
  • plans-historiques
  • avant-aujourd-hui
  • avant-projet-hall
  • avant-projet
  • iso
  • plan-kiosque
  • coupe-kiosque
  • kiosque-information
  • horloge